Ons vlees

Kip

Onze Tante Door kip is echt 100% Hollands. Door de ramen en deuren heeft zij frisse lucht en een natuurlijk dag- en nachtritme. De eerste drie weken, als Tante Door nog een kuikentje is, worden de stallen aangepast met verwarming en speciaal kuikenvoer. Dit zorgt voor optimale omstandigheden voor de groei van de kuikens. Daarna beschikt de Tante Door de hele dag over vers water en gestrooide granen. De bemesting van de kip is 100% plantaardig met mineralen en vitaminen. Tante Door krijgt geen groeibevorderaars toegediend en het vlees is antibiotica vrij.

Kenmerken
- Echte Hollandse kip
- Ruime stallen*
- Natuurlijk dag- en nachtritme
- Kleinschalige opgroei*
- Geen groeibevorderaars
- Antibiotica vrij vlees
- 30% langer leven*
- Ambachtelijk verwerkt*
* t.o.v. reguliere kip

Lees meer op www.tantedoorkip.nl

Lamsvlees

Wij hebben een uitgebreid assortiment van Schots lamsvlees. Dit lamsvlees wordt uitgesneden in eigen slagerij en verwerkt tot diverse lekkernijen en verrassende specialiteiten. Het Schots lamsvlees is een keuze, omdat deze lammeren nog vrij rondgrazen op de Schotse hooglanden. Het eten van het gras gemengd met de kruiden is goed terug te proeven in het Schotse lamsvlees.

Hollands lamsvlees
- Weidelamsbout met been
- Provençaalse Lamsbout
- Lamsbilletje honing-tijm
- Lamscoteletten
- Lamscarree
- Lamszadelrollade
- Lamsfilet, vers
- Lamshaasjes, vers
- Gevuld lamsribstuk
- Lams entrecote
- Lamsshoarma
- Lamsroerbakschotel
- Gemarineerde stukjes lamsbout met courgette, aubergine, tomaat, ui en verse kruiden.

Heeft u speciale wensen? Laat het ons even weten, wij maken dit graag op maat voor u klaar. Al ons lamsvlees is naturel, gekruid en gemarineerd verkrijgbaar.

Rundvlees

Wij werken voornamelijk met het Schotse Black Angus rundvlees. Dit rundvlees is iets rijper en daardoor voller van smaak. Dit vlees onderscheidt zich dus met name in smaak, maar ook in marmering (de kleine lijntjes vet in het vlees). De dieren worden minimaal 100 dagen hoofdzakelijk gevoed met maïs en corn. Dit zorgt voor de heerlijke en sappige smaak van het vlees. U vindt bij ons onder andere heerlijke rib-eye en entrecote in de winkel.

Varkensvlees

Ons varkensvlees is uitsluitend van Het Wroetvarken. De varkens van Het Wroetvarken leven in een wroetstal, waar ze fijn kunnen wroeten in een ruime stal, zoals varkens dat graag doen. Omdat de varkens van Het Wroetvarken op een vriendelijke en duurzame manier worden gehouden heeft het varkensvlees een beter leven ster. Dit proef je ook terug in ons varkensvlees.

Het Wroetvarken
Van uw slager mag u altijd iets meer verwachten. Daarom hebben wij Het Wroetvarken varkensvlees op de kaart staan van het Piétrain-varken, bekend om zijn uitstekende vleeseigenschappen. Het Piétrain-varken zet meer vlees aan dan andere varkenssoorten en heeft een laag vetgehalte. Het vlees heeft ook een fijnere structuur. Rechtstreeks van de varkenshouderij van Familie Kok komt het vlees direct van de slachterij bij ons binnen. Als slag willen we u graag het beste bieden. Dat doen we met passie, enthousiasme en plezier. Maar ook met oog voor de wereld om ons heen. Dus houden we, waar dat kan, rekening met milieu, natuur, dieren en uw wensen. Als slager houden wij van eerlijke handel, omdat wij vinden dat boeren een eerlijke prijs voor hun producten verdienen. En omdat u ook wilt dat uw stukje vlees vervaardigd wordt met respect voor mens, dier en milieu tegen een eerlijke prijs.

Lekker wroeten en spelen
Het Wroetvarken heeft als eerste varkenketen met de Wroetstal een Beter Leven Ster ontvangen van de Dierenbescherming. In de wroetstal van de familie Kok hebben de varkens meer bewegingsruimte en zorgt de dikke laag met strooisel voor een comfortabel ligbed waar de varkens op kunnen rusten. Het strooisel in onze stallen zorgt voor een plek waar de varkens lekker kunnen wroeten.

Onze varkens leven in groepen van 20 tot 30 dieren, op dichte vloeren met strooisel. In vergelijking met andere stalsystemen hebben onze varkens 25% meer ruimte om te leven! De varkens kunnen onbeperkt de hele dag door hun voer opnemen en daarnaast beschikken zijn natuurlijk over vers water.

De leefomstandigheden van de wroetstal helpen mee aan gezonde varkens, ze worden niet gecastreerd en medicijnen worden alleen toegediend bij zieke dieren, op voorschrift van de veearts. Omdat de varkens naar hartenlust kunnen wroeten is het niet meer nodig om de staart er af te halen, omdat ze voldoende afleiding hebben bijten ze elkaar niet.

Dat wij goed voer gebruiken voor onze varkens, proeft u terug in het vlees. Er wordt zoveel mogelijk voer benut uit de regio. Door het gebruik van granen geteeld in de eigen regio, wordt de kringloop bevorderd. Het streven is om de mest op eigen bedrijf en in de buurt bij akkerbouwers uit te rijden. Door het mengen van mest met strooisel, ontstaat er een vaste mest wat beter is voor het milieu en welke ene positieve invloed heeft op het bodemleven.

Lees meer op www.wroetvarken.nl

Kalfsvlees

Wij leveren vers Hollands kalfsvlees, uitgesneden in eigen slagerij. Een topper is onze kalfslever. Deze speciaal geselecteerde blanke kalfslever wordt optimaal schoongemaakt. Heerlijk te bakken met bijvoorbeeld gebakken uitjes, spekjes en champignonnetjes.

Heeft u speciale wensen? Laat het ons even weten, wij maken dit graag op maat voor u klaar. Al ons kalfsvlees is naturel, gekruid en gemarineerd verkrijgbaar.